En sån dag

Idag är en sån dag. En dag när jag tittar mig i spegeln och undrar hur det kunde bli så här? Helt ofattbart hur jag har kunnat tappa allt sunt förnuft. Spegeln påminner mig om mitt personliga viktförfall. Tittar jag inte i spegeln är det hur enkelt som helst att förtränga hur eländigt det är. Helst om jag blir sugen på choklad. Då glömmer jag snabbt hur läget är eller försöker jag intala mig själv att det inte är så illa. Helt sjukt men så är det. Denna veckan har jag kämpat en del med att stå emot.

Fick syn på mig själv i mannens iPhone. Han hade fotograferat mig i smyg på en fest för två veckor sedan. Det är nämligen förbjudet att ta kort på mig. Fy, som jag såg /ser ut! Kanske inte så dumt att han lyckats med detta? Det handlar trots allt om att våga se och våga känna. Att undvika att hamna på bild är att inte våga se även om jag tror mig inse läget just nu. Gilla läget är ett uttryck som ofta cirkulerar i mitt umgänge. Här handlar det faktiskt om att ogilla läget för att jag ska nå i mål.

Just nu känns det som om jag står mitt i en uppförsbacke. Det är tungt upp men det gör ont att gå ner. Jag går upp!

Annonser
Det här inlägget postades i Viktresa och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En sån dag

 1. anne skriver:

  Visst. Man kan välja att inte se och det är så lätt, så lätt. Något som gav mig en allvarlig funderare var när en kollega kommenterade om en annan kollega (mycket överviktig):

  -Vad är det med M? Hon blir ju bara tjockare och tjockare, hennes mage sticker ju ut längre än brösten nu!

  Och jag tog mig en titt på mig själv och tänkte att snart är nog jag också där. Då började jag göra något åt det, det har tagit sin tid men det går.

 2. karin skriver:

  Hej! Hittade din blogg via viktbloggarna.blogspot.com. Jag förstår precis hur du känner, just nu trivs jag inte alls med min spegelbild.

  Men du är jätteduktig som tar tag i vikten och jag tror att det är viktigt att skriva ner hur man mår under resans gång. Läs det här inlägget igen om några månader och ta dig en titt i spegeln efteråt. Förhoppningsvis kommer du vara nöjdare då!

  Lycka till med viktminskandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s