En bra vecka trots uppförsbackar

Sitter ner och reflekterar över en bra vecka trots att kroppen explodert av hormoner och att jag har skärpt till kosten. Känner mig på mycket bättre humör än på länge. Jag har på riktigt tagit kontroll över vad jag stoppar i munnen. Jag har klarat av att hålla en sund kosthållning trots middag hos goda vänner, kräftskiva och en impulsiv inbjudan. Allt detta till trots har jag fått minus på vågen. En härlig känsla! Nu gäller det att hålla i den känsla.

Med den planerade motionen har det gått lite si så där. Ingen katastrof men jag har inte riktigt fått in den som jag vill. Jag känner mig trots allt inte beviken men känner att här är något att jobba på. Får helt enkelt gå upp lite tidigare på morgonen trots att nattsömnen inte riktigt blir vad man önskar. Med tanke på att det ät tredje gången jag är bebismamma vet jag att dessa nätter med tiden blir färre. Mannen börjar jobba imorgon efter en lång semester. Perfekt start för nya rutiner!

Att ta bort en del av de onödiga kolhydraterna har stoppat mitt mackätande denna veckan. För min del tror jag att just mackor är en stor bov. De är alldeles för lättillgängliga och går alldeles för snabbt att tugga i sig vilket gör att det dröjer innan jag känner mig mätt om jag över huvudtaget för någon mättnadskänsla.

En hel del utmaningar står för dörren. Det är bara att börja ta tag i dem. Motivationen är hög!

Annonser
Det här inlägget postades i Viktresa och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En bra vecka trots uppförsbackar

 1. anne skriver:

  Så sant med detta om mackor! De är en verklig viktmarodör!

  Jag har också upptäckt att man faktiskt får en hel del energi och ork av att förbruka sådan. På att röra sig. Jag har haft tid att sitta hur länge som helst i soffan om kvällarna för att jag ”inte orkar” röra på mig. Det är bara bullshit och undanflykter, lägger jag halva sofftiden på rörelse/motion så blir det massor med sofftid över ändå (om det nu är det jag nödvändigtvis vill ha).

 2. Superduktigt! Ett val i taget! Du bestämmer vad du stoppar i munnen, ingen annan.

  mvh//pernilla be

 3. Charlotte Kvarnhem skriver:

  Åh vad jag känner igen mig! Det är som om du skriver om mig…Ja, mackor är en riktig bandit i viktminsknings sammanhang. Jag är i samma läge som du,ammar fullt och drar ner på kolhydrater allt jag kan ,utan att ta bort allt. För mig funkar det just nu med regeln att ”en macka om dagen-till frukost” är tillåtet. Sen jag bestämde det känner jag mig så fri. För mackorna är nån slags konstig snuttefilt som skall ätas i tid och otid.. Kul att det går bra för dig. Kram Charlotte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s