Att vara mamma och gå ner i vikt

Har bestämt mig tidigare i veckan att väga mig varannan vecka och jag har bytat dag till fredagar.  Jag valde därför att bestiga detta berget även om det är ”kvinnovecka”. Lite oväntat visade vågen minus, ett kilo minus. Trots att jag väger mycket kändes stegen med ens lättare. Skönt att gå ner trots mens.

Satt och läste lite bloggar nu på morgonen och såg att det diskuteras kring att amma och äta LCHF. Det var många kloka ord. Jag måste säga att jag som vanligt gillar Olgas blogg. Klokt och förankrat.

Under många år har jag provat både det ena och det andra för att gå ner i vikt. Alla dieter fungerar till att börja med iallafall. Sen händer något… Grundekvationen är tråkigt enkel , förbränn mer än du stoppar in. Hur man sen gör detta är helt upp till personen. Att vara mamma och att välja rätt  gör det hela lite mer komplicerat. Dels vill jag att amningsperioden ska flyta så smidigt som möjligt och att min bebis ska må bra. Denna gången har jag även stora barn som sitter med och äter och de ska lära sig att ha ett sunt förhållningssätt till mat så att de slipper att hamna i samma situation som jag. Slutsatsen blir att laga ”vanlig” mat som hela familjen kan äta och som jag smidigt kan trolla om så att den också passar mig. Så här långt har det fungerat smidigt trots att barnen har sommarlov vilket gör att jag lagar mat två gånger om dagen. Tex keso som räddar mig i många situationer, sätter jag alltid fram som ett tillbehör till maten vilket gör att alla som vill kan äta av det och jag kan trolla lite snyggt.

Annonser
Det här inlägget postades i Viktresa och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att vara mamma och gå ner i vikt

  1. anne skriver:

    Jag har kikat igenom din blogg och känner igen mig i det mesta även om jag nu är äldre och är mamma till tre tonåringar. Jag köpte nyligen en bok som heter ”Hjärnkoll på vikten” och den rekommenderar jag verkligen. Den är skriven på ett populärvetenskapligt vis av en KI-professor och ger så mycket kunskap, insikt och helhetssyn på våra kroppars funktioner och vilket smart organ hjärnan är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s