Humöret – sockerabstinens?

Idag känner jag hur humöret rinner utanför! Det behövs bara en liten retning för att jag ska bli hur irriterad som helst. Jobbigast är nog att jag är medveten om hur irriterad jag är. Troligtvis beror humörsvängningarna på abstinens efter mer socker. Jag har inte helt uteslutit kolhydraterna eftersom jag fullammar min lille vän. Däremot tar jag bort onödiga kolhydrater som potatis och pasta till lunchen. Istället har jag börjat att äta massor av grönsaker och keso.  Jag ska inte låta humöret vinna över mig. Jag ska kämpa vidare och bli gladare. Tyvärr har jag kommit fram till att jag måste dra ner på kolhydraterna för att jag ska tappa kilo. Min kropp fungerar allra bäst på det även om humöret blir lidande till att börja med iallafall.

Träningen igår? Ja det blev ändring på schemat igen… Lilleman var inte alls nöjd med livet ledsen och dålig i magen. Det blev mycket bära då bästa vännen vägrade vagnen. Jag var tvungen att fixa en present då vi skulle bort. Här gjorde jag dock ett oväntat men bra val. Jag cyklade och handlade presenten. Det blev en motionsrunda på 40 min och jag hann vad jag skulle. Så 15min rask promenad med vagnen + 40 min cykling kändes helt ok även om det inte var vad jag hade planerat. Även om jag inte riktigt har gjort vad jag har planerat denna veckan så har planeringen fått igång mig.

Väl borta igår klarade jag av att inte överäta trots god mat och trevligt sällskap. Dock trillade fyra rutor choklad ner…

Annonser
Det här inlägget postades i Viktresa och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Humöret – sockerabstinens?

  1. Charlotte Kvarnhem skriver:

    Hej Vännen ! Tack för din kommentar på min blogg. Din blogg är härligt inspirerande. Jag kommer följa dig. Men du, i all omtanke borde du byta namn på bloggen. Det är viktigt att omge sig med det vi vill skall vara sanning. Affirmationer är viktiga för att stärka oss. Din blogg borde heta Mammablirsmal :=) Risken är att mammaärfet blir en självuppfyllande profetia.
    Hoppas vi håller kontakten. Kram Charlotte

    • Seven skriver:

      Tack för kommentaren! Du har så rätt men det finns en baktanke. Det sporrar mig att se rubriken då detta var något som fick mig att inse var jag är på väg. Min dotter sa helt krass,t som barn gör,” mamma är fet”. Detta var vid matbordet utan värdering bara ett konstaterande. det var det som fick mig att vakna. Så Bloggrubriken är negativ men sporrande. Jag ser fram emot att få ändra den;) Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s